top of page
Schermafbeelding 2020-08-10 om 14.40.59.

// BEGELEIDING SCHOOL EN

CULTURELE INSTELLING

Als Cultlab werken we op het snijvlak tussen kunst en onderwijs.
Wat kunnen beide werelden voor elkaar betekenen? Vanuit deze zoektocht begeleiden we zowel scholen als culturele instellingen.

Sinds 2018 werken we als Cultlab samen met bureau CiST in het kader van Cultuureducatie met Kwaliteit en begeleiden we inmiddels zo’n 25 Tilburgse basisscholen in hun visie en programma omtrent kunst en cultuur. We zoeken met scholen naar de essentie van wat zij de kinderen mee willen geven in hun culturele ontwikkeling. 
Vanuit het “waarom” van cultuureducatie begeleiden we naar het “hoe dan”.

 

Als Cultlab geloven we dat de kunstbeleving voor kinderen een motor kan zijn voor verschillende leerprocessen. Van kunstbeleving tot reflectie, naar eigen onderzoek en betekenisgeving. We leggen lijnen tussen de culturele instellingen, kunstvakdocenten en scholen die dat proces in samenwerking bij de kinderen kunnen stimuleren. 
 

Naast de begeleiding van de scholen dragen we ook bij aan een inhoudelijke doorontwikkeling van CiST. Hoe beweegt het Tilburgse veld van onderwijs en culturele instellingen zich en hoe kunnen beide werelden met elkaar in verbinding gebracht worden?

 

In onze begeleiding richten we ons verschillende niveaus en lijnen van begeleidingen. Van cultuurteam tot directie of bestuur. Naast het onderzoeken van de essentie werken we ook vaak mee aan beleidsvraagstukken en het ontwikkelen van onderleggers voor een aanpak op cultuureducatie.

bottom of page